Jędrzejowskie Forum Internetowe Strona Główna Jędrzejowskie Forum Internetowe
www.forum.jedrzejow.eu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
po czym poznać że to Ty gotowałeś ?
Autor Wiadomość
incognito
SUPER FORUMOWICZ


Dołączył: 01 Wrz 2005
Posty: 1605
Skąd: z forum
Wysłany: Śro 22 Mar, 2006   po czym poznać że to Ty gotowałeś ?

Macie może jakieś dziwactwa, czy raczej upodobania zwiazane z przyrządzaniem posiłków? Coś, po czym od razu poznać, że to wy gotowaliście ?? :)
Ja mam.... wrzucam do zup ogromne ilości pieprzu. Nigdy nie liczyłam... może 30 ziarenek... W każdym razie garść. :) Smakuje nieźle.

:) Policzyłam. Z pewnością więcej niż 30. Może być nawet 50 :)
 
 
 
daxelf 
DD Reporter
rower FORUM


Dołączył: 12 Sty 2005
Posty: 1252
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: Czw 23 Mar, 2006   

Dobrze ze w ziarenkach, gdybys to zmielila byloby nie jadalne :D
 
 
incognito
SUPER FORUMOWICZ


Dołączył: 01 Wrz 2005
Posty: 1605
Skąd: z forum
Wysłany: Czw 23 Mar, 2006   

:D Nie gotuję niejadalnych potraw :D :P
 
 
 
Palulal 
Per aspera ad astra



Wiek: 43
Dołączyła: 06 Lip 2005
Posty: 1827
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: Czw 23 Mar, 2006   

Jeżeli o mnie chodzi to ja dodaje mnóstwo ziół. Uwielbiam ich zapach i potrawy lepiej smakują.Po tym właśnie mozna poznac, że ja gotowałam :D
 
 
krzysiek0702 
Mister Forum


Wiek: 37
Dołączył: 02 Cze 2006
Posty: 38
Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 08 Cze, 2006   

hehe ja nie gotuje często ale jezeli już to odrazu widać, że gotowałem bo cała kuchnia wygląda zupełnie jak po wojnie :676: a co do przypraw to nie patrze co to tylko wsupuje wszystko po kolei :688:
 
 
Palulal 
Per aspera ad astra



Wiek: 43
Dołączyła: 06 Lip 2005
Posty: 1827
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: Czw 08 Cze, 2006   

Hahe to Twoje potrawy Krzysiu muszą bardzo dobrze smakować :027
Kiedyś się wproszę do Ciebie...wraz z rodzinką na obiad!!ok? : :D :D
Ostatnio zmieniony przez Palulal Nie 11 Cze, 2006, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
incognito
SUPER FORUMOWICZ


Dołączył: 01 Wrz 2005
Posty: 1605
Skąd: z forum
Wysłany: Pią 09 Cze, 2006   

Podobno faceci, ze wzglądu na to, że mają wrażliwsze podniebienie, są lepszymi kucharzami. Tylko, faktycznie sprzątania jest później co niemiara.

W mojej kuchni jest duży wybór przypraw. Ale z ich używaniem jestem ostrożna. Tzn. używam dużo przypraw, ale nie wszystkie naraz - dobieram je w zalezności od tego, co chcę przyprawić i jaki smak uzyskać. Nie wszystko do wszystkiego pasuje.
Na przykładzie zwykłej "zieleniny" - koperek jest znakomity do ziemniaczków, sosów, młodej kapusty, zalewajki, ale można nim zabić rosół - a niektórzy tak robią. Do rosołu tylko pietruszka. Ale ta z kolei do ziemniaków się nie nadaje. Najlepsze są młode ziemniaczki z koperkiem i szczypiorkiem. Ale, to już w zależności od indywidulanych upodobań - co komu smakuje. Hmmm.... a do leczo - bazylia :)
 
 
 
krzysiek0702 
Mister Forum


Wiek: 37
Dołączył: 02 Cze 2006
Posty: 38
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 10 Cze, 2006   

jasne, że zapraszam na obiadek ugotowany przeze mnie, tylko potem nie przyjmuje zadnych reklamacji na temat zdrowia :P
 
 
Iceman
Padre


Dołączył: 18 Lis 2004
Posty: 1031
Skąd: J-ów
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006   

jedyne kanapki które je mój syn to chleb z maggi :mrgreen:
 
 
Palulal 
Per aspera ad astra



Wiek: 43
Dołączyła: 06 Lip 2005
Posty: 1827
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006   

Coś w tym musi być, bo mój tylko chleb z ketchupem :D :D
 
 
artek 


Wiek: 33
Dołączył: 02 Cze 2006
Posty: 35
Skąd: Bytom
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006   

a ja za to lubie chleb z musztarda :busted (fajna emotka :P )
 
 
incognito
SUPER FORUMOWICZ


Dołączył: 01 Wrz 2005
Posty: 1605
Skąd: z forum
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006   

Przechodziłam wszystkie te etapy z wyjątkiem maggi. Muszę spróbować. :food
 
 
 
BECIS 


Dołączyła: 05 Maj 2006
Posty: 446
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006   

ja już przerobiłam chleb z samym masłem, majonezem, musztardą,cukrem a teraz od dłuższego czasu jest na tapecie keczup, magi dzięki bogu u mnie nie będzie bo poprostu u mnie w kuchni jej się nie używa

Incognito piszesz wcześniej że mężczyźni sa dobrymi kucharzami i tu ci przyznam rację.
moja druga połówka jest potwierdzenim tego, są potrawy które on gotuje o wiele lepiej odemnie,wynoszę się wtedy z kuchni i daję mu pole do popisu ,ale niestety sprzątanie w kuchni jest moje :food
 
 
Palulal 
Per aspera ad astra



Wiek: 43
Dołączyła: 06 Lip 2005
Posty: 1827
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   

Co do gotowania mężczyzn to najlepszą fasolkę po bretońsku robi mój mąż!Mnie nigdy nie wychodzi tak jak jemu. I zawsze po sobie sprzątnie potem w kuchni (ja tylko czasem po nim poprawiam :P ) :D
 
 
gość-ówa

Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 825
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: Pon 07 Sie, 2006   

jak ja gotuję to w mojej kuchni iskrzy - od chili! ale ja tak lubię! a moja córka zawsze mówi: mamo, znów ci sie "sypneło"? no i masa ziól róznego rodzaju- ostatnio odkryłam smak kardamonu! zaczepisty do mięs i ...grzańca z wina!
_________________
Gość -ówa
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group